Diensten

Uw sparringpartner op het gebied van Finance, Tax en Management

Kennis maken

Finance

Wilt u uw Finance laten professionaliseren? Of zoekt u gespecialiseerd advies? Dan kunt u rekenen op de expertise van Universus Consultancy. Wij hebben namelijk de mankracht in huis om u op het gebied van finance te adviseren of zelfs uw complete financiële administratie te verzorgen.

We begrijpen bij Universus Consultancy maar al te goed dat u zich vooral wilt bezighouden met de kern van uw bedrijf. Alhoewel de financiële administratie daar een belangrijk onderdeel van is, is het een onderdeel dat zich uitermate goed leent om door een extern team van specialisten te verzorgen. Een team dat begrijpt waar uw financiële administratie aan moet voldoen, hoe jaarrekeningen correct opgesteld moeten worden en welke inzichten financiële en managementrapportages moeten kunnen bieden.

Elk onderdeel wat tot de financiële administratie van een onderneming gerekend wordt, komt bij Universus Consultancy thuis. Dat wil zeggen dat naast de eerdergenoemde administratieve werkzaamheden, ook het verzorgen van periodieke afsluitingen met de bijhorende fiscale aangiften tot het takenpakket hoort. Daarnaast vinden we het belangrijk dat u meer inzicht in de prestaties van uw bedrijf krijgt. Middels uitgebreide en correcte rapportages bieden wij u dit inzicht, zodat u precies weet wat de huidige resultaten van uw bedrijf zijn.

Contact opnemen

Salarisadministratie en Human Resources

Voor vrijwel ieder bedrijf speelt HRM, Human Resource Management, een onmiskenbaar belangrijke rol. Personeel is de belangrijkste asset binnen een onderneming en daar is gespecialiseerde aanpak onmisbaar voor. Bij veel bedrijven ontbreekt echter de tijd en/of kennis om voldoende in deze assets te investeren. Dat terwijl de waarde van een bedrijf volgens verschillende onderzoeken op de kwaliteit van het human capital gebaseerd kan worden.

Bij Universus Consultancy staat het verhogen van de kwaliteit van deze assets centraal. De belangrijkste asset van uw onderneming moet op de juiste manier behandeld worden. U wilt kortom uw personeel tevreden houden. Tevreden personeel is namelijk productiever en levert werk van hogere kwaliteit af.

Van verloning tot arbeidsovereenkomsten: Universus Consultancy heeft de kennis in huis om u op ieder onderdeel van human resources van dienst te zijn. Wij kunnen u binnen human resources van passend advies voorzien of u zelfs compleet ontzorgen. Bijvoorbeeld door de salarisadministratie van uw personeel te verzorgen of te adviseren op het gebied van arbeidsovereenkomsten.

Dit alles doen we met de nauwkeurigheid en professionaliteit die u van HR-specialisten mag verwachten. We nemen personeelszaken met de hoogste vertrouwelijkheid op. Deze vertrouwelijkheid vertalen we door naar het verzorgen van uw human resources. Hierdoor weet u zeker dat uw salarisadministratie en human resources in goede handen zijn.

Contact opnemen

Fiscale dienstverlening en advies

Universus Consultancy heeft de afgelopen jaren als lid van het Register Belastingadviseurs een klantenbestand opgebouwd van kleine tot middelgrote bedrijven. Bij veel van deze bedrijven is managementadvies een belangrijkere rol gaan spelen, bijvoorbeeld vanwege exponentiële groei of een snel veranderend ondernemingsklimaat. Onze expertise binnen management heeft veel bedrijven geholpen met het neutraliseren van risico’s en het benutten van kansen.

Vanuit Universus Consultancy kunt u tegenwoordig dan ook terecht voor managementadvies op diverse gebieden, waaronder de inrichting en bewaking van de administratieve organisatie. Ook kunnen we u adviseren de beheersbaarheid van de interne processen binnen uw organisatie te verbeteren. Dit soort processen presteren het best wanneer zij op basis van best practices ingericht worden. De benodigde kennis om dergelijke processen optimaal in te richten, is bij Universus Consultancy aanwezig.

Daarnaast kunt u ook fiscaal advies inwinnen op vlakken als uw:

  • Fiscale aangifte
  • Omzetbelasting
  • Inkomstenbelasting
  • Vennootschapsbelasting
  • Dividendbelasting

Welk vraagstuk u ook op fiscaal gebied heeft: de professionals van Universus Consultancy staan altijd voor u klaar. De expertise van Universus Consultancy stopt hier niet. Wij hebben namelijk ook ervaring met het adviseren van bedrijven op een van de meest-bepalende momenten: bij expansie of overnames. Het is als bedrijf cruciaal dit soort zaken optimaal aan te pakken. Met de juiste (externe) expertise, kunt u met de juiste strategie een overname of expansie opstarten.

Contact opnemen

Interim Management & Controlling

Bedrijven zijn dynamische vehikels waar de inzet en timing van extra resources cruciaal kan zijn. Wanneer een situatie om extra resources vraagt, is het belangrijk dat u als ondernemer toegang tot deze resources heeft. Universus Consultancy heeft de afgelopen jaren bewezen voor veel bedrijven het adres te zijn voor extra human resources op het gebied van Financieel management en Controlling.

Maakt uw bedrijf een exponentiële groei door? Wilt u direct meer grip krijgen op de financiële processen van uw bedrijf? Ontbreekt het financiële inzicht om voldoende op kansen in te spelen? Dan kunt u hier het best op inspelen door de (tijdelijke) inzet van externe kracht(en). En als het op financieel management aankomt, is Universus Consultancy uw sparringpartner.

Naast de invulling van uw financieel management, kunt u ook op ons rekenen wanneer u op zoek bent naar een tijdelijke aanvullende kracht op het gebied van:

  • Algemeen management
  • Business Control
  • Financial Control

Dit alles doen we met de gedachte dat uw bedrijf wanneer dat nodig is direct toegang heeft tot kwalitatieve externe kracht(en). Hierdoor kunt u direct op kansen inspelen, de controle over uw financiële administratie verkrijgen, de beheersbaarheid van uw onderneming verbeteren en daarmee de geplande doelstellingen optimaal bewaken en realiseren.

Contact opnemen
© 2024 Universus Consultancy Algemene voorwaarden Website door IQonline